Machtiging

Machtig jouw autorijschool met DigiD

Voordat de rijschool het praktijkexamen voor jou gaat aanvragen moet jij daar eerst toestemming voor geven. Dat doe je met een machtiging. Voordeel hiervan is dat je direct een e-mail ontvangt als de rijschool een praktijkexamen of toets voor je heeft gereserveerd of als je deze is verschoven. Daarnaast zijn jouw adresgegevens automatisch voor jouw rijschool beschikbaar in het reserveringssysteem van het CBR.

Het machtigen doe je op mijn.cbr.nl met je DigiD. DigiD is jouw persoonlijke digitale legitimatie voor overheidsdiensten. Geef deze nooit aan een ander. In de flyer staat precies wat je moet doen om je rijschool te machtigen. De machtiging blijft geldig tot je bent geslaagd.

Wil je de machtiging eerder intrekken, lees dan eerst de machtigingsvoorwaarden.


Heb je nog geen DigiD?

raag deze dan aan op de DigiD-website. Houd in dat geval rekening met een aanvraagtijd van 5 werkdagen.


Wat is DigiD?

DigiD (spreek uit: ‘Die-gie-dee’) staat voor Digitale Identiteit; het is een gemeenschappelijk systeem waarmee de overheid op internet jouw identiteit kan verifiëren.
Op aanvraag ontvang je van DigiD hiervoor een inlogcode.Bij het CBR kun je inloggen met je DigiD inlogcode. Voortaan kun je met DigiD naar steeds meer overheidsinstellingen op internet. Zie ook Vraag en Antwoord.